Eldreomsorg

Eldreomsorg: Valget er enkelt!

Når Arbeiderpartiet snakker om hva de skal gjøre for eldreomsorgen, da vet vi at det nærmer seg valg!

  • Det skal skinne av eldreomsorgen
  • Bestemor på anbud
  • Varme hender
  • Privatisering eller eldreomsorg?
  • Skattelette eller eldreomsorg?

To uker før kommunevalget fikk vi høre det igjen. Til NRK lover Jonas Gahr Støre 1.500 nye sykehjemsplasser.

www.nrk.no/norge/regjeringen-lover-1500-nye-sykehjemsplasser-1.16530620

22. august meddelte Raymond Johansen NRK: Dette er et avgjørende oslovalg, for de som ønsker skattekutt eller de som ønsker fortsatt velferd, ikke minst på eldreomsorgen.
Forrige rød-grønne regjering hevdet også at det var et valg mellom skattelette eller eldreomsorg og opprettet 2.040 nye pleiehjemsplasser totalt over 8 år. Med den etterfølgende borgerlige regjering ble det skattelette og eldreomsorg, 12.000 nye plasser!

www.faktisk.no/artikler/jx760/ap-lovet-12-000-nye-sykehjemsplasser-men-det-kom-bare-567
Velgerne har mistet tilliten til Arbeiderpartiet også innen omsorgssektoren. Hvordan skal vi ellers tolke svaret som folket ga på spørsmålet TV2 stilte 27. august:
-Tror du at du vil få god omsorg når du blir eldre?

Urovekkende 94 prosent svarte nei på spørsmålet.

Tilbake til 2013 og den nye Høyre – FrP regjeringen var oppskriften for å finansiere vår velferd enkel: Tilretteleggelse for velferdsfinansierende sektor; det private næringsliv. Motsatt politikk av nåværende regjering, som annekterer bedriftenes investeringsmidler.

La oss se på beskatningen først, uten hensyn til privat sektor hvor politikken er i ferd med å tvinge våre største jobbskapere utenlands. I iveren etter å beskatte såkornet; næringslivets investeringskapital, rammes selv offentlig eide produsenter av strøm så hardt at investeringer faller bort. Mens regjeringen ønsker større produksjon av strøm, blir resultatet mindre. Beskatningen er så destruktiv at E-verkene velger å slippe fossen utenom anlegget.
NRK’s overskrift forteller det hele. Millioner av kroner slippes rett på havet.
www.nrk.no/sorlandet/kraftverk-produserer-mindre-strom-for-a-spare-skatt-1.16526831

Politikken for verdiskapning i både offentlig og privat sektor resulterer i færre midler til eldreomsorg, barnehager og annen velferd.

I tillegg handler det om prioritering. Eksempelvis Raymond Johansens rike, Oslo kommune mulighet for å prioritere innenfor et budsjett på 83 milliarder kroner (2021). Herav en ekstra milliard inntatt i form av eiendomsskatt. Begrunnelse: Behovet for større satsing på eldreomsorg. NRK har dokumentert resultatet gjennom bl.a. Ullern Helsehus. Tidligere et veldrevet foretak i privat regi. Byrådet i Oslo har prioritert å kjøpe private foretak for en milliard kroner. Til hvilken nytte for de eldre?

For Arbeiderpartiet sentralt fremstår eldreomsorg som en salderingspost i valg etter valg. Det kan synes som kutt i eldreomsorg er partiets primære tiltak og løsning når kutt kreves. Fremstillingen tyder på det:

  • Skattelette eller eldreomsorg

Hvorfor er det alltid eldreomsorgen som skaI lide? Finnes aldri alternativer for Arbeiderpartiet ettersom det alltid skal gå ut over eldreomsorgen?

Sløsing i Oslo kommune – Civita-rapport

På landsbasis skal Arbeiderpartiet igjen utsette skattebetalerne for den «aktive næringspolitikken». Muligheten for å prioritere eldreomsorg, ungdom og de «nederste ved bordet» er store. Imidlertid prioriterer Arbeiderpartiet å kaste bort 25 milliarder kroner på å fange havvind. Denne artikkelen forklarer hvorfor milliardene er bortkastet:

www.nettavisen.no/havvind-skulle-vare-lonnsomt-na-vil-staten-betale-titalls-milliarder-i-subsidier/f/5-95-1031763

Del dette innlegget:

Publisert: 24. august 2023