Jørn Eggum konspirerer mot ABV – Spekulativt og naivt. Dagbladet/Børsen 26 juli 2023

Av: Styreformann i ABV

Fellesforbundets «mektige» leder Jørn Eggum uttaler seg fornøyelig fargerikt konspiratorisk om ABV’s millionstøtte til FrP. I stedet for å snakke tull, hvorfor ikke spørre oss i aksjonen? Så langt har ingen giddet å sjekke fakta. Det blir nesten som han som ønsket å høre nytt spurte «Hva skjer a… fortell, fortell, om så lyg.»

Sitat,

Dagbladet Børsen skriver; «Raser mot millionstøtta: – Unorsk

«Frp kjefter på pengestøtten fagbevegelsen gir Ap, men mottar selv fem millioner fra hittil ukjent gruppe. – Hele opplegget åpner for ville spekulasjoner, sier Fellesforbundets mektige leder Jørn Eggum. Han ber Listhaug gi pengene tilbake.»

«Det er langt på vei uklart hvilke krefter som står bak aksjonsgruppa. Flere politiske partier kritiserer pengegaven, og nå kommer også fagbevegelsen på banen.»

«– Hvem er de?

Jørn Eggum, leder for Fellesforbundet, rister på hodet og kaller den anonyme pengestøtten farlig.

– Hele opplegget åpner for ville spekulasjoner. Er det et hemmelig brorskap av skatteflyktninger? Russiske myndigheter, laksebaroner, frimurere eller kriminelle gjenger? Ingen vet hvem som satser sine penger på Sylvi Listhaug, sier Eggum til Dagbladet.«

– Unorsk

Jørn Eggum ber Listhaug feie for egen dør. Pengestøtten fra «Aksjon for borgerlig valgseier» avdekker en dobbeltmoral i Frp-ledelsen, argumenterer han.

– Vi i LO har fått flere brev fra en opprørt Listhaug den senere tid når vi er åpne på at vi støtte partier på venstresiden som slåss for et godt arbeidsliv. Det er sjokkerende at den samme partilederen lukker øynene og mottar fem millioner fra en gruppe mennesker som omgår den viktige åpenheten rundt partistøtte vi har i Norge, sier Eggum.

– At Frp godtar dette er svært unorsk. Jeg skjønner godt Høyre har gitt penger tilbake.

Eggum avslutter med å peke på at han tror det også er strategisk uklokt av Frp, ikke bare umoralsk, å beholde millionstøtta.

– Dette er vanskelig å tro, men nå går vi inn i en valgkamp der hvem som støtter Frp kan bli et mer sentralt tema enn politikken Frp har. Det er heller ikke Frp tjent med, sier han.

Frp avviser kritikken

Generalsekretær i Frp, Finn Egil Holm, mener aksjonsgruppa er registrert som en forening på lik linje med andre virksomheter, og viser til nettsida til «Aksjon for borgerlig valgseier» for informasjon om gruppa.

– Når man leser Eggums uttalelser kan man begynne å lure på om han har vært på ferie i sydlige breddegrader og pådratt seg solstikk i sommervarmen, sier Holm til Dagbladet:»

«Sitat slutt»

ABV’s «mektige» styreformann kommenterer;

Fører til ville spekulasjoner sa du? Virkelig? Da bør du lese innlegget over en gang til.

ABV er IKKE en anonym, hemmelig frimureri, kriminell- LO- eller annet «farlig» organ-tilknyttet organisasjon som distribuerer farlig pengestøtte. Pengestøtte til de borgerlige partiene kan da umulig være mer «farlig» enn LO’s pengestøtte til venstresiden?

Til opplysning: Aksjon for Borgerlig Valgseier er registrert i Brønnøysund med registrerings nummer 927 337 886, organisasjonsform; Forening / lag / innretning.

Foreningen baserer seg på frivillighet, har ingen ansatte, har ingen inntekt, men mottar pengestøtte fra mange, KUN NORSKE (hører du, og dere andre, også journalister , – oppfattet?!) KUN NORSKE donorer hvorav mange har et uttalt ønske om å danne en motvekt for gruppen som venstresiden har uttalt «skal tas»; de såkalt «profitører»og deler av hva LO kaller bendelormsøkonomien.

Foreningen har offentlig kjent forretningsfører, styreformann, talsperson, og styre, alle NORSKE statsborgere.

I motsetning til LO truer vi ikke med å trekke tilbake vår økonomiske støtte hvis vi ikke får gjennomslag for våre krav, simpelthen fordi vi ikke stiller noen krav.

www.vg.no/nyheter/innenriks/i/B56wv/stolte-av-samarbeidet-med-lo

Vi siterer fra denne artikkelen i VG: LOs egen forbundsleder, Kjell Bjørndalen, satt også fokus på samarbeidet, da han i et intervju fortalte at Gerd-Liv Valla hadde truet Ap med å trekke tilbake økonomisk støtte hvis ikke hun og LO fikk gjennomslag.

Behøver vi å si mer?

Foreningen og dens medlemmer har ingen politiske verv, ingen etikk eller habilitetsproblematikk, driver ikke inside handel, tyveri, eller korrupsjon gjennom krav om motytelser for pengegaver.

Når det gjelder frykten for maktpåvirkning, vil vi gjøre Eggum oppmerksom på at vår forening ikke er representert i sentralstyret til partiene vi støtter, og innehar heller ikke formannsskap i valgkomiteer.

Kun et stort engasjement for en bedre ansvarlig politikk til det beste for felleskapet nå og de kommende generasjoner.

Vi henviser forøvrig til foreningens vedtekter og annen informasjon utlagt på vår web-side.

Finn Helge Tolpinrud

Styreformann ABV

Del dette innlegget:

Publisert: 29. juli 2023